יום חמישי, 2 ביולי 2015

תבשיל קישואים ברוטב עגבניות


 

אני יודעת שיש הרבה שיש שלא אוהבים קישואים - אני דווקא אוהבת לאכול אותם, כאמור בתיבול טעים המתאים להם...


היתרון שלהם שהם משתלבים יפה בלא מעט מתכונים.







תבשיל קישואים ברוטב עגבניות

החומרים:

שמן לטיגון
‏1 בצל גדול קצוץ לקוביות
‏2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
7-8 קישואים חתוכים לקוביות
‏1 קופסת רסק עגבניות
מלח ופלפל + תבלינים לפי הטעם (לרוב אני מוסיפה פפריקה וקצת כורכום...)
(מי שרוצה יכול להוסיף כמה שיני שום חתוכות/כתושות)

במתכון הזה - את המים מוסיפים לפי "הרגש"

 

אופן ההכנה

* מטגנים הבצל בכף שמן, לאחר שהוא מתחיל טיפה להזהיב מוסיפים את תפוחי האדמה עם קצת מים (כדי שתפוחי האדמה לא יישרפו) ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (זה לוקח זמן ומוסיפים מים כשרואים שהמים התאדו לגמרי)

* כאשר תפוחי האדמה רכים מוסיפים את הקישואים וממשיכים לבשל. (ניתן להוסיף מים עד גובה הקישואים - אבל להיזהר שזה לא יהפוך ל'מרק קישואים'...)

* כאשר רואים שהקישואים רכים ומוכנים מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הפלפל והתבלינים וכוס מים ונותנים לזה לרתוח.


* לאחר הרתיחה מבשלים על אש קטנה עוד ‏כ-7-10 דק` (לפי המראה)

הערות
אפשר כמובן לעשות את התבשיל ללא תפוחי האדמה ואז כמובן להוסיף פחות מים לתבשיל...


בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה