יום שלישי, 31 ביולי 2012

לצ'ו - שקשוקה הונגרית

 

בתור אחת שהיתה בטוחה שבחיים היא לא תדע לבשל, זה אחד מהתבשילים הראשונים שלמדתי להכין (ביחד עם הפשטידות)
 כל שישי הייתי אחראית בבית הורי לחתוך את הירקות לתבשיל. מהבצלים דרך העגבניות, תמיד טענתי שאני לא יודעת לבשל, כי לא אהבתי להיות קרובה לכיריים, להדליק את האש וכד' ולא הבנתי שבעצם החיתוך של הירקות הוא העבודה המתישה של המתכון והבישול זה ממש הקטע הכי קצר בהכנת התבשיל הזה.

 

המתכון כמובן מתאים לפסח

 

תבשיל לצ'ו

 

מרכיבים:

1-2בצלים קצוצים

שמן לאידוי הבצל

1-2 פלפלים חתוכים לרצועות

8 עגבניות בשלות (לא בשלות מידי...) חתוכות - כאשר אני משתדלת להוציא את הגרעינים עד כמה שניתן.

אבקת מרק (כף שטוחה)

מלח+פלפל

אפשר פפריקה מתוקה (לדעתי ממש לא הכרחי)

לעתים אני מוסיפה קצת פטרוזיליה (קוביה של דורות...)

1-2 ביצים

הכנה:

* מאדים את הבצל עד למידת שקיפות.

* מוסיפים לסיר את הפלפלים ונותנים להם קצת להתבשל עד שהן נעשות רכות..

* מוסיפים לאט לאט את העגבניות עד שנראה שהן התבשלו טוב

(בשלב הזה אני גם לעתים מורידה את החום ונותנת לעגבניות להתבשל כמה שיותר זמן).

* מתבלים את התבשיל לפי הטעם.

* אחרי התיבול מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי בחישה. נותנים עוד ערבוב קטן ומכבים את האש.

תבשיל שאני מאד אוהבת - אפשר לאכול אותו חם וגם קר. (פעם אפילו אכלתי אותו בסנדוויץ' )

אפשר גם להוסיף פלפל חריף קטן, אבל אצלנו זה פשוט לא הולך...

 

בתיאבון