יום שישי, 10 ביוני 2011

מרק דלעת

 



את המרק הזה התחלתי להכין רק השנה. למרות שאני נכנסת למטבח לא מעט שנים, עד עכשיו נמנעתי מלהכין את המרק. לא יודעת למה - אולי כי בעלי לא ממש אוהב את הירק הזה, ולדעתי הוא מפסיד מרק מאד טעים.

הדלעת השנה גם לא היתה זולה - בעיקר בגלל נזקי החורף - אבל עדיין לדעתי המרק הזה נהדר.

 

מרק דלעת

מרכיבים:

דלעת (750-600 ג' - תלוי מה מוצאים)
(1 בטטה - לא חובה)
1 בצל
1-2 גזרים
1 כף אבקת מרק פרווה
שמיר - בערך חצי כוס קצוצה (אפשר לשים במקום 2 קוביות שמיר של דורות)
מלח + פלפל אנגלי טחון (אני מוסיפה מעט מלח כי אבקת המרק מלוחה)
מעט ג'ינג'ר/ קינמון/ אגוז מוסקט (לפי הטעם)
מעט כורכום
4 כוסות מים

 

הכנה:

* מקלפים וחותכים לחתיכות לא קטנות  את הדלעת (הבטטה), הבצל והגזר ושמים אותם בסיר.

* מוסיפים את כף אבקת המרק, השמיר והתבלינים.

* מוסיפים 4 כוסות מים ומרתיחים.

* לאחר הרתיחה נותנים למרק להתבשל במשך 18-20 דק' על אש בינונית.

* לאחר הבישול נותנים למרק להתקרר ומעבירים אותו לבלנדר כדי לרסק אותו (אפשר לרסק כמובן בממחה ידני או בכף - הריסוק בכף הוא יותר גס אך גם טעים ביותר)

 

בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה