יום ראשון, 10 באפריל 2011

עוגת בראוניס - חומיות






האמת שאת המתכון תכננתי לפרסם לקראת פורים, כי זה העוגה שאני תמיד מצרפת למשלוח המנות. :-)
מתכון קל שבקלים
  :-)



 את המתכון הזה מצאנו פעם בעיתון של פסח נראה מוזר שיש אפשרות לאכול עוגה בפסח - הרי פסח זה חג שאמורים לא לאכול בו דברים רגילים...
מרכיבים:
200 ג' שוקולד מריר
200 ג' חמאה/מרגרינה (או רבע כוס שמן + 100 ג' רסק תפוחים...)
כוס וחצי סוכר (או כוס וקצת סוכרלוז)
4 ביצים
3/4 כוס קמח מצה/קמח תופח (אני אישית מעדיפה קמח מצה יוצא יותר נחמד...)
1 כפית אבקת אפיה
100 ג' שקדים/אגוזים קצוצים דק (בעיני לא ממש חובה)

הכנה:
* ממיסים את השוקולד עם החמאה/מרגרינה יחד עם הסוכר בסיר על להבה נמוכה (אפשר כמובן להמיס במיקרו במשך 2-3 דק' בעוצמה מירבית... כשאני מכינה עם השמן ורסק התפוחים אני ממיסה רק את השוקולד ומוסיפה בסוף את השמן ורסק התפוחים ומערבבת..)
* לאחר שמסירים את הסיר מהאש מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
* מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, תוך כדי בחישה נמרצת לאחר כל תוספת.
* מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד.
* מבליעים היטב ומוסיפים את השקדים לתערובת העוגה.
* שוטחים את התערבות בתבנית משומנת היטב (אני לרוב שמה נייר אפיה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דק'.

אפשר לשים את התערובת בתבניות אישיות (כמו הדוגמה שיש פה :-)).

בתיאבון וחג שמח וכשר


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה