את המתכון הזה אמא שלי מצאה לפני המון שנים באחד העיתונים. אנחנו
הרמנו גבה - לחמניות ופסח הנשמע כדבר הזה ?
אבל היום המתכון נראה כל כך טבעי - וגם
בשנים שבקושי היינו בבית בפסח ובחול המועד תמיד הכנתי את הלחמניות האלו.
המתכון גם נמצא באתר הלול
החומרים:
כוס מים
כוס שמן
כפית מלח
(1/2 כפית סוכר – אני לרוב לא מוסיפה)
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
אופן ההכנה:
* מרתיחים את המים, השמן, המלח והסוכר.
* מוסיפים את קמח המצה כאשר הסיר נמצא עדיין על האש.
* אחרי הרתיחה מורידים ישר מהאש.
* לאחר שהבלילה מצטננת מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה.
* משהים את העיסה כ-15 דק` ויוצרים כדורי בצק / לחמניות.
* אופים אותם בתנור חם (180-200 מעלות) כ- 30-40 דק` - עד
שרואים שהלחמניות מוכנות.
ובתאבון
ובתאבון
בעיני זה יוצא מאד טעים.
חג שמח וכשר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה