יום חמישי, 23 ביולי 2015

דג בסגנון גיווץ'



המתכון נמצא גם באתר הלול

אני אוהבת מאד דגים – במיוחד את המתכון הזה J

לא יודעת למה זה קרה – אבל אצלנו זה נחשב ל"דג ששרה אוהבת", אני לא יודעת למה זה ככה באמת... כי לרוב ילדים לא ממש אוהבים ירקות – אבל מצד שני יש בו גם תפוחי אדמה וגם אפונה, אז יכול להיות שבגלל השילוב הזה אהבתי אותו.
מה שהפתיע אותי היה לגלות שגם הבת שלי אוהבת את הדג הזה..

האמת שהיו תקופות שכאשר רציתי להכין דג – בכלל לא חשבתי על המתכון הזה – אבל בסוף גיליתי שזה באמת מתכון מנצח...
המתכון הוא בעצם ארוחה שלמה במנה – כי יש בו את כל המרכיבים – גם חלבון, גם ירקות וגם פחמימות...

השבת הכנתי את הדג גם במטרה לאכול אותו במהלך השבוע הזה – תשעת הימים בהם אנחנו לא אוכלים מוצרי בשר.



דג בסגנון גיווץ'
החומרים
פילה דג
1-2 בצל פרוס לעיגולים / טבעות
2 גזרים פרוסים לעיגולים
1-2 תפוחי אדמה פרוס לעיגולים
1-2 קישואים חתוכים לקוביות
1 חצילים חתוכים לקוביות
אפונה
1-2 עגבניות פרוסות לעיגולים

רוטב- רסק עגבניות + יין + תבלינים (מלח + פלפל אנגלי טחון + פפריקה)

אופן ההכנה:
* לוקחים פילה דג (לרוב אני מכינה אותו עם דג הנסיכה) ושמים אותו במיץ לימון (שיספוג את הטעם) ומלח לחצי שעה ויותר.

* בתבנית מניחים את הבצל, מעל הגזר, תפוחי האדמה, החצילים והקישואים.

* מניחים את פרוסות הדגים מעל הירקות, מעל את האפונה ומעל הכל שמים את העגבניות.

*מכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה, למשך כשעה (תלוי בסוג הדג... אם מכינים את הדג מסול אפשר 20 דק'-חצי שעה)

* בינתיים מכינים את הרוטב: לרסק העגבניות מוסיפים את היין, מלח ופלפל ותבלינים לפי הטעם (אני לרוב שמה את התבלינים שהצגתי למעלה – אבל כל אחד יכול לתבל כראות עיניו..)

* מוציאים את הדג ומעל שופכים את הרוטב (אם יש צורך והדג נראה יבש מוסיפים לרוטב קצת מים חמים..)

* מכניסים לתנור לעוד כ20 דק'-חצי שעה. עד שהוא נראה מוכן.

בתיאבון

הערות: 
* הזמנים כמובן יכולים להשתנות – כל אחד והתנור שלו...

* בנושא הכנת הדג אני קבוע שמה את הדג לפני הבישול/אפייה בלימון ובמלח. (נדמה לי שזה עוזר בהוצאת 'ריח' הדגים הדומיננטי...)

* אפשר להכין את המתכון גם עם דגים שהם לא פילטים (כמו הליבוט) - במקור הבנתי שהיו מכינים את המתכון הזה עם קרפיונים - אני אישית (למרות שאני לפעמים כן נהנית מקרפיון) מעדיפה להכין את המתכון מדג מפולט...

* יש פעמים שמחוסר זמן אני שמה את הרוטב כבר על ההתחלה – אבל אני כן אוהבת את ההפרדה (שאת הרוטב שמים רק אחרי שהדג מתבשל.)

* לא זה לא טעות, בהתחלה אני לא מוסיפה מים – כי הרי הירקות מפרישים מים במהלך הבישול/אפייה.

* ברוטב אני לא שמה שמן, אבל אם זה חסר למשהו הוא כמובן יכול להוסיף...




2 תגובות:

  1. הזכרת לי ששנים רבות לא עשיתי גיווץ.
    נראה שעם דג זה באמת מוצלח. תודה על המתכון, שרה :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. בבקשה ☺
      האמת שגם אצלי כבר המון זמן שלא הכנתי תבשיל גיווץ - אבל את הדג הזה אני מכינה המון...

      מחק