יום שלישי, 23 במרץ 2010

לחמניות לפסח


את המתכון הזה אמא שלי מצאה לפני המון שנים באחד העיתונים. אנחנו הרמנו גבה - לחמניות ופסח הנשמע כדבר הזה ?
אבל היום המתכון נראה כל כך טבעי - וגם בשנים שבקושי היינו בבית בפסח ובחול המועד תמיד הכנתי את הלחמניות האלו.





המתכון גם נמצא באתר הלול

החומרים:
כוס מים
כוס שמן
כפית מלח
(1/2 כפית סוכר – אני לרוב לא מוסיפה)
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים

 
אופן ההכנה:
* מרתיחים את המים, השמן, המלח והסוכר.
* מוסיפים את קמח המצה כאשר הסיר נמצא עדיין על האש.
* אחרי הרתיחה מורידים ישר מהאש.
* לאחר שהבלילה מצטננת מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה.
* משהים את העיסה כ-‏15 דק` ויוצרים כדורי בצק / לחמניות.
* אופים אותם בתנור חם (‏180-200 מעלות) כ- 30-40 דק` - עד שרואים שהלחמניות מוכנות.

ובתאבון
בעיני זה יוצא מאד טעים.

חג שמח וכשר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה