יום שבת, 27 בפברואר 2010

קראמבל תפוחים


המתכון כבר פורסם בבלוג - אבל יש אי אלו שינויים קלים ולכן  אבל יש לו אי אלו שינויים קלים ולכן אני מעלה אותו שוב.


כשפתחתי את הבלוג שהיה מיועד בעיקר לקישורים - וחשבתי לעצמי מה עוד להכניס בו - חשבתי לעצמי שאולי בעתיד גם אצרף מתכונים.. מהסיבה שאם ארצה לתת למישהו מתכון אוכל לעשות את זה בלי בעיה דרך חיפוש בבלוג.

כמו כן גם במידה ואני לא בבית וארצה לזכור אלו מצרכים אני צריכה למתכון אוכל להגיע אליו דרך הבלוג (הרבה פעמים כשאני חושבת על מתכון שאני רוצה להכין ומוצאת אותו באיזה אתר באינטרנט בסוף מתברר שהמרכיבים המקוריים הם בכלל אחרים ממה שרשום לי בבית... לא שזה רע - לפעמים זה נותן אחלה רעיון אבל לפעמים זה קצת מבאס...)


אז הנה המתכון הראשון :-)
את המתכון קבלתי מחמותי - עוגת פירות קללללללללללללללללה.

האמת שהיא יותר מידי קלה - אבל באמת שנטרפת... והיא גם לעתים יוצאת נמוכה - אבל זה בסדר - כי אפשר ל`תקן` אותה בעוד תופסת של גלידה בצד וכו`..




עוגת פירות - מכונה קראמבל
מצרכים:
4 תפוחי עץ (אפשר לשנות לשזיפים, משמשים ועוד...)
 לבצק:
100ג` מרגרינה/חמאה רכה (או 50 ג` רסק תפוחים + 50 ג` שמן - זה בערך כף-2 כפות רסק תפוחים + רבע כוס שמן...
200 ג' קמח תופח (אפשר גם קמח רגיל ולהוסיף כפית אבקת אפיה)
50 ג' סוכר (אפשר להמיר את לסוכרלוז - אבל אז לטעמי לשים קצת פחות...)
1-2 כפיות קינמון
1 כף מיץ לימון

הכנה:
1. מקלפים את תפוחי העץ (או הפירות האחרים) וחותכים אותם. מניחים אותם בתבנית (אני כעקרון לא משמנת את התבנית.. אבל מי שרוצה יכול לשמן אותה.. אפשר במקום זה גם לשים נייר אפיה - בעיני זה יוצא פחות מוצלח)
2. שמים בתוך קערה את כל יתר המרכיבים ומערבלים יחד לבצק (אפשר במערבל אבל ממש לא חובה...)
3. את הבצק מניחים מעל הפירות שבתבנית ומכניסים לתנור בחום 180-190 מעלות  ל40 דק` בערך...
(אמור לצאת בצק פירורים - אבל גם כשזה לא פירורי כל כך זה עדיין יוצא טעים...)

בהצלחה ובתאבון.

(כעקרון אפשר לשחק עם המתכון ולשים את הפירות בקערה ולערבב אותם עם מיץ הלימון והקינמון - ואני עושה את המתכון ככה לפעמים - אבל במתכון שהצגתי כאן אני חוסכת קצת עבודה...)







2 תגובות: